VUOSIJUHLAT


Vuosijuhlissa juhlitaan ainejärjestön täytettyjä vuosia. Remburssin vuosijuhlat järjestetään maaliskuun puolivälin tienoilla. Ne ovat hienot juhlat, johon sisältyy yleensä juhlapuheita, kolmen ruokalajin illallinen, esiintyjiä sekä palkitsemisia. Vuosijuhlilla on pukukoodi, joka on yleensä naisilla juhlapuku ja miehillä tumma puku. Itse iltatilaisuuden lisäksi, vuosijuhlien jälkeisenä päivän järjestetään vuosijuhlasillis eli silliaamiainen. Silliksellä tarjotaan ruokaa ja juomaa, jotta edellisen päivän muistelot voivat jatkua rennommissa merkeissä. Monet puhuvat myös niin sanotusta pääpäivästä eli on sallittua ellei jopa suotavaa juhlia ainejärjestöämme kokonaiset kaksi päivää. Lisätietoja vuosijuhlista tulee lähempänä kevättä, kun järjestäminen on aloitettu.

Vuosijuhlia on myös mahdollista päästä suunnittelemaan ja järjestämään. Joka syksy kokoamme jäsenistöstämme vuosijuhlatiimi, joka vastaa vuosijuhlien järjestämisestä. Ole siis kuulolla loppusyksystä, kun haku vuosijuhlatiimiin alkaa!


Vuosijuhlien nauha- ja merkkiohje 

Jokaisella Remburssin jäsenellä on oikeus käyttää Remburssin juhlanauhaa. Nauhaa kannetaan tilaisuuksissa, joissa akateemisia kunniamerkkejä ja nauhoja hyvän akateemisen tavan mukaan kannetaan. Käyttäessä nauhaa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Nauhaa kannetaan oikealta olkapäältä viistoon vasemmalle, mahdollisen liivin alla, tai ruusukkeena juhlapuvun vasemmalla puolella rinnan korkeudella. Juhlanauha ja -ruusuke asetellaan hopea puoli ylöspäin. 

Akateemiset ansio- ja kunniamerkit kannetaan juhlanauhassa, taikka puvun vasemmassa rinnustassa. Tällöin taskuliinaa ei käytetä. Mekon kanssa merkin paikka on ruusukkeeksi taitellun juhlanauhan keskellä puvun vasemmassa rinnustassa.