Mikä on Remburssi?

REMBURSSI RY

eli tuttavallisemmin, Remppa


Remburssi on hallintotieteen, johtamisen ja johtamisen psykologian ainejärjestö.

Remburssin tehtävänä on valvoa opiskelijoidemme etua opinnoissa sekä järjestää niin vapaa-ajan kuin työelämään liittyviä tapahtumia. Yhdistys pyrkii toiminnallaan edistämään jäsentensä ammatillista tietoutta ja luomaan suhteita saman alan järjestöihin. Tavoitteena on tarjota jäsenistöllemme mahdollisuus erilaisiin kokemuksiin opiskelujen aikana, rakentaa yhtenäistä ilmapiiriä opiskeljoidemme keskuudessa ja kokea yhdessä asioita, joita ei luennoilta saa. 

Ylintä valtaa Remburssi ry:ssä käyttää yhdistyksen kokous. Yhdistyksen toimeenpaneva toimielin on hallitus. Yhdistyksen kevätkokouksessa käydään läpi edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään vastuuvapaudesta edellisen toimintakauden hallitukselle. Syyskokouksessa esitellään toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valitaan uusi hallitus. Remburssin hallitus kokoustaa noin parin viikon välein, jolloin hallitus tekee erinäisiä päätöksiä koskien toimintaa. Hallitus kokousten lisäksi suunnittelee ja toteuttaa Rempan toimintaa, eli tapahtumia ja pitää yhteyttä opetushenkilökuntaan sekä muihin sidosryhmiin. 


Remburssin historiaa

Remburssin historia alkaa vuodesta 1987, kun Remburssi perustettiin talousopiskelijoiden aineyhdistykseksi. Remburssi onkin muistuttanut YTK:n omaa ainejärjestöä, sillä vuonna 1994 pääaineet olivat vielä yrityksen taloustiede, kansantaloustiede, julkisoikeus, julkishallinto, kansainväliset suhteet ja matkailu. Myöhemmin matkailun sekä politiikkatieteen ja sosiologian opiskelijat ovat perustaneet omat ainejärjestönsä.

Vuonna 2006 johtamisen opiskelijat perustivat oman ainejärjestönsä Cartelin. Remburssin pääaineet olivat vuonna 2008 hallintotiede, julkisoikeus ja soveltava psykologia. Ei kuitenkaan aikaakaan, kun vuonna 2015 Cartel kuopattiin ja tuhlaajapojat sekä -tytöt palasivat Remburssiin. Sittemmin julkisoikeus on tippunut pois ja pääaineet ovat: hallintotiede, johtaminen ja johtamisen psykologia. 


Remburssin tempauksia ja juomasauvan historiaa

Remburssi on ehtinyt moneen. Kostajaiset ovat säilyneet perinteisenä tapahtumana ja mukana ollaan oltu järjestämässä myös Poronkusemaa vuonna 1995 yhdessä Artikla ry:n kanssa. On tehty erilaista yhteistyötä ja siitä yksi hauska esimerkki on vuoden 1996 vuosijuhlat, jolloin illalliskortin hintaan sisältyi sisäänpääsy Tangomarkkinoille. 

Toinen tempaus Rempan vuosijuhlissa on ollut legendaarinen juomasauva, joka on saanut alkunsa 30. vuosijuhlilla. Juomasauva nykyisessä muodossaan ei ole alkuperäinen, vaan hieman arkisempi malli edeltäjäänsä verrattuna. Alunperin kuppina sauvan päässä on ollut R-kirjain, joka kuitenkin meni rikki kyseisten vuosijuhlien aikana ja niinpä sauvaan tehtiin uusi kuppi silloin paikalla olevista välineistä eli mehupullosta. Juomasauva on ikuistettu myös Remburssin logoon. Siihen voi törmätä useissa Rempan tapahtumissa, jolloin voi olla kunnia saada siitä pieni siemaus.