#remppahommissa - Töissä Metsä Groupilla

15.09.2019

Moikka! Olen Lotta Lahtinen, kolmannen vuoden remppalainen.

Olin touko-elokuun ajan kesätöissä Metsä Tissuella, joka on osa Metsäliitto Osuuskuntaa (Metsä Group). Työnimikkeeni oli Summer Trainee in Marketing ja työtehtäväni painottuivat markkinoinnin puolelle. Työpiste sijaitsi Metsä Groupin pääkonttorilla Tapiolassa.

Työtehtäviini kuului muun muassa työskentely Metsä Tissuen omien ruoanlaitto- ja pehmopaperibrändien (eli Lambin, Serlan, Sagan ja Katrinin) kanssa sekä assistenttina toimiminen niin alku- ja loppukesän kiireiden keskellä kuin heinäkuun lomakaudenkin aikana. Työajat olivat noin 8 tuntia arkipäivisin, viikonloput vapaat.

Markkinointiassistenttina osallistuin erilaisiin myyntikokouksiin ja palavereihin, kirjoitin tekstejä organisaation sisäisiin viestintäkanaviin, loin esitelmiä ja tuoteportfolioita, järjestelin brändien datapankkeja, analysoin ja tiivistin asiakaskyselyjen tuloksia, vastailin asiakaspalautteisiin, kommunikoin yhteistyökumppaneiden kanssa sekä vierailin heidän toimipisteissään ja osallistuin tutkimusten toteuttamiseen. Tässä mainittuna vain kourallinen siitä kaikesta, mitä pääsin kesän aikana tekemään.

Ensimmäisten viikkojeni aikana pääsin myös käymään Metsä Tissuen paperitehtaalla Mäntässä sekä Metsä Woodin tehtaalla Lohjalla, vierailin pilottiryhmän kanssa Metsä Groupin uudessa metsänkasvatuksen esittelykohteessa Kirkniemellä, kävin edustamassa Metsä Tissuen markkinointitiimiä mediatalon juhlatilaisuudessa Helsingissä sekä osallistuin lahjoitustilaisuuteen Uudella lastensairaalalla. Lisäksi Metsä Groupin kaikille kesätyöntekijöille järjestettiin kesäkuussa oma KickOff -tapahtuma, jossa pääsi tutustumaan uusiin, mutta kuitenkin samassa talossa työskenteleviin, tyyppeihin. Oli hienoa päästä itse edustamaan Lapin yliopistoa kun kaikki muut kesätyöntekijät olivat etelän yliopistojen opiskelijoita.

Opiskelen sivuaineena markkinointia, siksi tällaiseen työtehtävään hakeuduin, ja rehellisesti sanottuna opin Metsä Groupilla viikossa jo enemmän kuin mitä kaikilla yliopiston peruskursseilla yhteensä. Se, että pääsin kokeilemaan luennoilla opittuja asioita käytännössä, oli kuitenkin todella mielenkiintoista. Jotkut asiat toteutettiin juuri niiden opetettujen kaavojen mukaan ja jotkut taas kumottiin saman tien. Niinkin arkisen asian kuin esimerkiksi WC-paperin markkinointi loi ehdottomasti omat haasteensa ja niitä oli hienoa päästä pohtimaan ja ratkomaan oman markkinointitiimin kanssa.

Työnantajana Metsä Group oli niin mahtava, ettei siitä ole kovin helppoa pistää paremmaksi. Kaikki oli hoidettu alusta alkaen hyvin: rekrytointi, työsopimus, perehdytykset, työtarvikkeet, kaikki. Sain ensimmäisenä päivänä niin paljon informaatiota koko yrityksestä, että tuntui kuin olisin ollut takaisin orientaatioviikoilla fuksina. Minulle kuului samat työedut kuin muillekin työntekijöille, esimerkiksi maksuttomat käynnit työterveyslääkärillä, joka oli päivittäin paikalla, sekä perjantaiset pullakahvit. Sain ensimmäisenä päivänä oman kulkukortin sekä työpisteen, -puhelimen ja -tietokoneen, joihin minulle oli luotu organisaation omat tunnukset. Minulla oli myös oma "tuutori", jonka kanssa kokoustettiin viikoittain. Hän kyseli aina, että miten menee, onko tarpeeksi tai liikaa töitä ja muutenkin fiiliksiä työtehtävistä. Kaikki muutkin työntekijät tulivat tervehtimään minua ensimmäisten päivieni aikana ja kenen tahansa kanssa pystyi menemään lounaalle läpi kesän. Jopa Metsä Tissuen toimitusjohtaja (joka on muuten opiskellut Lapin yliopistossa) tuli rupattelemaan aina välillä, mikä poisti totta kai kaikenlaiset kuilut minun ja esimiesteni väliltä. Kaikki työtoverini olivat kyllä todella upeita ihmisiä. En tuntenut kertaakaan itseäni ulkopuoliseksi ja minua autettiin aina, jos apua pyysin.

Suosittelisinko siis Metsä Groupia työ-/harjoittelupaikkana? No todellakin. Metsä Groupilla työskentelee yli 9.000 henkilöä ja toimintaa on jopa 30 maassa. Siksi työtehtäviä löytyykin laidasta laitaan ja etenemismahdollisuudet ovat rajattomat. Kansainvälisyys tulee töissä esiin jatkuvasti ja hommia löytyy Suomen ulkopuoleltakin, mikäli sellaista haluaa kokeilla. Metsäteollisuus tulee säilyttämään arvonsa tulevaisuudessakin ja Metsä Group on siinä ehdottomasti yksi vahvimmista edelläkävijöistä. Jos siis haluaa päästä hyvin organisoituun, innovatiiviseen, vastuulliseen ja ennen kaikkea kannustavaan työympäristöön työskentelemään, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Metsä Groupia.


Terkuin, Lotta