#remppahommissa - Pankkimaailman tuulia aistimassa

24.09.2019


Terve!

Minun kesäni vierähti paikallisessa Osuuspankissa, nimittäin Pohjolan OP:lla sijoituspainotteisena asiakasneuvojana. Työssäni sain varsin syväluotaavan kuvan pankin henkilöasiakasliiketoiminnasta, sillä työnkuvani oli monipuolinen. Tehtäväni piti sisällään mm. seuraavaa: asiakkuuksien perustamiset, siirrot toisesta pankista, säästämisen ja sijoittamisen teemat sekä luottokorttien ja ASP-tilien avaamiset. Yksi mieleisimmistä tehtävistä olivat niin kutsutut 18-vuotishuollot, joissa nuoria asiakkaita opastetaan pankkiasioiden hoitamisen ensiaskelissa. Käytännössä tein siis vähän kaikkea! 

Ei ole salaisuus, että työ pankissa on tätä nykyä varsin myynnillistä. Tuotteiden ja palveluiden myynti toikin sopivan lisämausteen jokaiseen asiakaskohtaamiseen. Myynti pankissa on sinänsä helppoa, sillä pankin tarjoamista tuotteista on todellista hyötyä asiakkaille. Siksi myyntitilanteiden päätteeksi asiakkaan tyypillinen reaktio olikin: "Olipa hyvä, että otit puheeksi!" 

Finanssiala on tällä hetkellä murroksessa. Ennakoidaan, että ihmistyön tarve alla vähenee, sillä alati kehittyvät teknologiset välineet ja alustat mahdollistavat asiakaspalvelun ilman ihmistä vastapuolella. Kesän kokemusten perusteella voisin kuitenkin väittää, että hyvin monet asiakkaat arvostavat edelleen henkilökohtaista kohtaamista. Lisäksi ainakin toistaiseksi ihminen ymmärtää paremmin toista ihmistä paremmin kuin mikään kone. 

Siksi uskallankin suositella työtehtäviä finanssialalla kenelle tahansa remppalaiselle. Myös aivan paikallisissa finanssialan organisaatioissa on tarjolla monipuolisia työtehtäviä eri osa-alueilla. Kannustan jokaista finanssialasta kiinnostunutta hakemaan aktiivisesti työ- tai harjoittelupaikkoja Rovaniemellä, sillä finanssiala on hyvä ponnahduslauta myös moniin muihin tehtäviin tulevaisuutta ajatellen!


Terkuin, Joonas