Hallintotietelijäpäivät Vaasassa

01.10.2018


​Vuoden 2018 Hallintotieteilijäpäivät järjestettiin Vaasassa 1.2. - 3.2.2018. Kolme hauskaa päivää, jotka olivat täynnä toimintaa ja uusia tuttavuuksia. Yhdeksän remppalaista aloitti matkan kohti Vaasaa varhain torstaiaamuna. Osa taittoi matkansa Vaasaan omalla autollaan ja osalla matka sujui kätevästi junassa nukkuessa tai kandia kirjoittaessa. Me remppalaiset olemme tottuneet kovaan pakkassäähän ja suunnatessamme etelään, päätimme jättää paksuimmat turkkimme Lappiin. Me kuitenkin yllätyimme Vaasassa puhaltavasta kylmästä tuulesta, joka sai meidät toivomaan, että olisimme sittenkin varustautuneet paksummilla takeilla ja lapasilla. 


Kun pääsimme perille Vaasaan, hyppäsimme taksiin ja suuntasimme mahat kurnien Vaasan yliopistolle syömään. Kun saimme mahat täyteen, kiirehdimme Wärtsilään, jossa järjestettiin Hallintotieteilijäpäivien ensimmäinen tapahtuma. Wärtsilässä kuuntelimme luentoa, jossa meille kerrottiin Wärtsilästä yrityksenä ja työnantajana. Pääsimme kuulemaan myös pari uratarinaa, joissa korostettiin etenkin verkostoitumisen tärkeyttä. Excursion jälkeen suuntasimme hotellille hengähtämään. Päivä oli käynnistynyt suurimmalla osalla jo ennen viittä, mutta jaksoimme silti lähteä illanviettoon erääseen pubiin, jossa järjestettiin Pubivisa. Remppalaiset muodostivat yhdessä ison joukkueen, joka selvisi vaikeista kysymyksistä yllättävän hyvin. 


Perjantaina heräsimme ja suunnistimme yhteiselle aamiaiselle. Aamiaisella tarjoutui oiva tilaisuus verkostoitua tamperelaisten ja vaasalaisten kanssa. Aamiaisen aikana myös Hallinnoijat ry:n Remburssi ry:n, Staabi ry:n hallitukset esittäytyivät. Kun aamiainen oli nautittu, suuntasimme Vaasan yliopistolle ja luentosaliin, josta ohjelma starttasi. Ohjelma alkoi Vaasan kaupungin, Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan ja Hallinnon tutkimuksen seuran tervehdyksillä. Tervehdysten jälkeen vuorossamme oli Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n luento. YKA:n luennon jälkeen oli jälleen aika syödä.
Lounaan jälkeen kaikki kävivät poseeraamassa valokuvausseinän edessä, jotta jokainen sai puhelimeensa ainakin yhden muiston hallintotieteilijäpäivistä. Kuvausten jälkeen siirryimme istumaan ja oli tapahtuman pääpuhujan Helena Laakson puheen vuoro. Helena Laakso kertoi puheessaan kansainvälisestä urastaan ja antoi kallisarvoisia vinkkejä niille, jotka haaveilevat urasta ulkomailla. Helena Laakson puheen jälkeen oli alumnipaneelin vuoro ja pääsimme kuuntelemaan mielenkiintoisia keskusteluja alumnien välillä. Yleisön oli mahdollista esittää kysymyksiä kätevästi Twitterin kautta.
Päiväohjelman päätyttyä oli iltaohjelman, eli Johtaja-sitsien aika. Sitsit tarjosivat todella hienon mahdollisuuden verkostoitua ja tutustua vaasalaisten ja tamperelaisten kanssa. Sitseillä oli hyvä tunnelma ja kaikki lauloivat innokkaina perinteisiä sitsilauluja. Sitseillä pääsi myös tutustumaan muiden kaupunkien sitsikulttuureihin ja remppalaiset yllättyivät siitä, että sitsikellon sijaan toastmasterit keskeyttivät puheet kattilankansia hakkaamalla. Sitsien jälkeen siirryttiin jatkoille Leipätehtaalle, jossa jokainen pisti jalalla koreaksi. 


Lauantaiaamuna osa meistä lähti jo kotia kohti, mutta pari remppalaista lähti kuitenkin edustamaan sillisaamiaiselle. Silliksellä vallitsi rento meininki ja pääsimmekin vielä hetkeksi nauttimaan "kollegoidemme" seurasta ja herkullisesta pitsasta.
Heipat sanottiinkin jopa hieman haikein tunnelmin - Vaasassa oltiin ehditty ystävystyä uusien tuttavuuksien kanssa ja meillä oli ollut vallan hauskaa koko tapahtuman ajan. Onneksemme saimme matkustaa vielä Vaasa-Seinäjoki-välin yhdessä staabilaisten kanssa.
Hallintotietelijäpäivistä 2018 jäi lämmin, insipiroitunut ja malttamaton fiilis. Sen lisäksi, että oma tieteenalamme vaikuttaa kokemuksen jälkeen entistä mielenkiintoisemmalta, odotamme innoissamme, että pääsemme jälleen paitsi näkemään Vaasan ja Tampereen ystäviämme, että järjestämään Hallintotieteilijäpäivät nyt vihdoin myös Rovaniemellä!


Terkuin Minttu ja Sinna